PREMIERA PŁYTY NBT!!! http://www.youtube.com/watch?v=G0V6dv7CMkI&list=PLPJjuPSUayGzTX_edUpYifYWSXSO7thB4&index=1
Siedzę sobie w pokoju, na uszach mam słuchawki. Słucham fenomenalnego Rakima szalejącego na bicie Dj Premiera. Oldschool. "Oldschool" - tak pół sceny ryczy w co drugim kawałku. Złota era minęła jak lata dzieciństwa. Dziwne, że wysoki jest procent tych, którzy rzewnie opłakują odejście tamtych czasów, natomiast raperów tworzących rap będący kontynuacją tamtej ery jest jak na lekarstwo. W Polsce złota era diametralnie różniła się od tej w USA. Co prawda również opierała się na sampling'u, ale w przeciwności do amerykańskiej sceny nie czerpała muzycznie tak wielkiej inspiracji z blues'a, jazz'u i funk'u. Zawsze marzyła mi się płyta Polaków, na której czuć będzie wyraźny wpływ Stanów na ich twórczość. Spoglądam na moje biurko, na którym leży świeżutki materiał bocheńskich NBT i czuję, że moje marzenia się spełniły. Wszyscy trzej członkowie zdradzają na tym albumie zamiłowanie do złotej ery rapu. Więc jeśli macie ochotę na krótką, bo krótką, ale tłustą dawkę dobrego rapu, to zapraszam Was gorąco do sprawdzenia "NiByTak". A jeśli album spodoba się Wam na tyle, że zechcecie go zakupić, to śmiało składajcie zamówienia na adres nobotak@gmail.com